Tervetuloa koulutukseen

Koulutusten ja kurssien ohjeistus, luethan huolellisesti

Tämänhetkisissä olosuhteissa pidämme tunteja ulkona ja sisällä turvavälisuosituksia noudattaen. Tilasta löytyy käsidesiä ja käsienpesupaikkoja. Ryhmäkoot ovat 4-6 koiraa kurssista riippuen. Huolehditaan käsihygieniasta, vältetään lähikontaktia ja tavataan vain terveinä!

Eläinpalvelu Feeniksin tunnit, kurssit ja luennot pidetään kesästä 2020 lähtien uudessa koulutustilassa osoitteessa Valuraudantie 11, Helsinki, sen läheisyydessä tai Heurekan parkkialueen ympäristössä osoitteessa Kuninkaalantie 5, Vantaa. Tarkemmat ohjeet saat kurssikuvauksista tai kouluttajalta.

Juoksuaikainen koira saa osallistua koulutukseen, katsothan lisäohjeet alempaa.

Mitä mukaan tunnille, lue sivun lopusta →

Kurssiehdot ja korvausmenettelyt

Kurssiehtoihin voit tutustua täältä
Korvaustapoihin voit tutustua täältä

Koulutustila 


Feeniksin koulutustila sijaitsee Tattariharjussa, sinisessä rakennuksessa maantasossa. Koulutuksia järjestetään sekä sisä- että ulkokoulutuksina koulutustilassa sekä tilan ympäristössä. Autoja voi pysäköidä kadun varteen, pihassa ei valitettavasti ole pysäköintitilaa. Lähimmät bussiyhteydet kulkevat Valuraudantien ja Tattariharjuntien risteyksestä n. 300 metrin etäisyydeltä koulutustilasta.

Koulutustilaan kuljetaan rappukäytävän kautta punaisesta kulkuovesta tai nosto-oven kautta, mikäli nosto-ovi on nostettu kokonaan ylös. Ensisijaisesti kulku sisään tapahtuu rapun kautta punaisesta ovesta ja poistuminen tapahtuu nosto-oven kulkuoven kautta. Kun saapuminen ja poistuminen tapahtuvat eri ovista, vältämme ahtaita yhteentörmäyksiä koirien kanssa.

Kouluttaja kutsuu kurssilaiset ulkoa sisälle, odotathan vuoroasi ulkona, kiitos!

HUOM! Mikäli kulkuovi on jatkuvasti auki, tiedät huomiokartioista onko edellinen tunti vielä menossa. Mikäli kulkuovella on punainen huomiokartio, edellinen koulutus on vielä kesken – odotathan vuoroasi ulkona. Kun ovella on keltainen kartio, seuraava ryhmä voi saapua tunnille vapaasti.

Tunnit, maksaminen, korvausmenettelyt ja kurssiehdot

Kurssituntien kesto on n. 45-50 minuuttia. Yksityistunnin kesto on 30 tai 60 minuuttia.

Ensisijaisesti koulutukset maksetaan korttimaksulla tai käteisellä (tasaraha, kiitos!) ensimmäisellä tunnilla. Mikäli toivot laskutusta maksutapana, olethan ennen kurssin alkua yhteydessä kouluttajaan, kiitos.
Sähköposti: elainpalvelufeeniks@gmail.com

Koulutukseen vain terveenä

Parasta on tulla koulutukseen terveenä, koronavirusaikana myös flunssaoireet ovat syy jäädä pois tunnilta. Ole yhteydessä kouluttajaasi ja sovitaan korvausmenettelyistä, kiitos! Mikäli olet epävarma osallistumisesta, kysy neuvoa kouluttajalta. Sairastapauksissa ota yhteys kouluttajaan, mieluiten sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Sähköposti: elainpalvelufeeniks@gmail.com ja puhelin 0400914136

Juoksuaikaiset nartut ovat OK

Huom! Juoksuinen narttu SAA osallistua tunneille normaalisti. Juoksuaikaisella nartulla tulee olla asialliset juoksuhousut mukana ja ne on puettava pihalla ennen sisätilaan siirtymistä sekä oma taukoalusta, matto, viltti tai puuhe mukana, jonka päällä koira viettää tauot, jotta juoksutuoksut eivät siirry tilan mattoon yhtä herkästi. Juoksut eivät estä koulutukseen osallistumista, mutta ilman juoksuhousuja ei voi osallistua. Voit ilmoittaa juoksuista etukäteen tai viimeistään tunnin alussa, kouluttaja sijoittaa juoksuaikaisen nartun hieman sivummalle uroksista mahdollisuuksien mukaan.

Poissaoloilmoitukset

Ilmoitathan poissaolosi ajoissa, kiitos! Näin kouluttaja osaa varautua ja valmistella tunnin paikalla olevien kurssilaisten mukaan eikä tunnin alussa käytetä aikaa odotteluun. Ennen kurssin alkua ilmoitetut poissaolokerrat voi korvata korvauskertoina. Ilmoitathan myös yllättävät poissaolot, kiitos!
Sähköpostilla tai tekstiviestillä: elainpalvelufeeniks@gmail.com tai p. 0400914136.

Pidetään paikat siistinä

Huolehditaan yhdessä koulutusalueiden siisteydestä, siivoathan mahdolliset omat sotkusi sekä koirasi jätökset pois tilasta ja sen ympäristöstä, kiitos! Älä pissata koiraa piha-alueille, aitoihin tai tolppiin vaan kadun varteen viheralueille. Pidä kakkapusseja mukana tai kysy niitä kouluttajalta. Tilasta löytyy aina siivousvälineitä mahdollisten sisälle sattuvien vahinkojen varalta. Eritetahrat tulee siivota välittömästi ja huolellisesti paperilla sekä desinfiointiaineella, kouluttaja auttaa siivouksessa.

Jätäthän palautetta, kiitos!

Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta! Palautetta voi jättää  koulutuksen jälkeen, saat linkin sähköpostivietissä.
Kiitos paljon palautteestasi!

KELTAINEN NAUHA JA MENNÄÄN BUSSILLA-PERIAATE

Feeniksin koulutuksissa ja tilassa käy paljon koiria, joilla on haasteita ohitus- ja kohtaamistilanteissa syystä tai toisesta. Pidetään yhdessä huolta kaikkien viihtyvyydestä ja annetaan tilaa!

Tunnetko keltaisen nauhan merkityksen? Keltainen talutin, panta tai näkyvä nauha taluttimessa voi tarkoittaa, että koira tarvitsee syystä tai toisesta enemmän tilaa eikä halua muita ihmisiä tai koiria lähelle. Kunnioitathan tätä antamalla tilaa tai käyttämällä keltaista nauhaa esimerkiski reaktiivisen tai pelokkaan koiran kanssa.

Mennään bussilla-periaate tulee suomalaisten tavasta matkustaa bussilla. Kukaan ei ota kontaktia toisiin tai yritä keskustella ja mieluiten istutaan yksin. Samoin voidaan menetellä koiran kanssa liikkuessa ja tällöin kaikilla on turvallinen ja luottavainen olo ympäristöstään. Mikäli toiveissa on tutustuttaa koiria toisiinsa, kysythän aina luvan! Tutustuminen on hyvä tehdä vasta harjoitusten ja tunnin jälkeen sivummalla koulutustilasta.


Kun tulet koulutukseen, ota mukaan

 • paljon sopivan pieniä, herkullisia makupaloja; mielellään kosteita herkkuja ja useampaa laatua – paino sanoilla paljon ja herkullisia!
  (hallilta voi myös ostaa herkkuja)
 • koiran lempilelut, kaksi samanlaista lelua sopivat hyvin leikin vuorotteluun
 • itselle vaatetus tai varusteet, joista palkkiot saa nopeasti ja helposti esiin
  (esim. treeniliivi tai palkkiotasku, herkut voi laittaa taskuun vaikkapa reunoista taitettuun puhtaaseen kahvipussiin)
 • tavalliset ulkoiluvälineet; kuristamaton, kiinteä panta ja/tai valjaat sekä kiinteä talutin tai pidempi liina (kelatalutin ei sovi koulutukseen)
 • oma vesikuppi ja vettä koiralle (vettä löytyy myös tilasta)
 • tauoille koiran oma taukoalusta, viltti, matto, pyyhe tms. sekä odotteluun koiralle jokin ajanvieteherkku, kuten maukas puruluu tai ruoka-aktivointilelu
 • säänmukainen varustus ulkotunneille
 • kakkapusseja, pidetään ympäristö siistinä!

Nähdään koulutuksissa!

Noora Tihtonen, pääkouluttaja, puh. 0400 914 136
Eläinpalvelu Feeniks
elainpalvelufeeniks@gmail.com


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.