Nooran koirat
Nooralla on ollut omia koiria vuodesta 2008. Koirien ohessa Nooralla on ollut myös pitkään gerbiilejä ja yksi rottalauma. Matkan varrella vaikuttaneita koiria ovat hollanninpaimenkoirat Tuhka, Bailey, Ruuti, Huti, Karma ja Ikaros ennen tämänhetkisiä koiria. Jokainen koirista on ollut erilainen ja omanlaisensa, vaikka samaa rotua ovat olleetkin. Holskuja on ollut monenlaisia: kahta eri karvamuunnosta, kolme kodinvaihtajaa, yksi tuontikoira. Monta haastavaa, upeaa, opettavaista koiraa, mutta ennen kaikkea: ystäviä! Muun muassa matka omien koirien kanssa on opettanut paljon reaktiivisuudesta, aggressiokäyttäytymisestä, pelkokäyttäytymisestä ja paimenkoirien maailmasta. Kuten myös harrastamisesta ja kisaamisesta. Sittemmin opintomatkalle on tullut myös basenjeja, jotka ovatkin alkukantaisina metsästyskoirina jo ihan oma lukunsa. Jokaiselta rakkaalta koiraystävältä Noora on saanut aina palan lisää arvokasta oppia ja koiramaisia näkemyksiä myös työhönsä.
Suuren suuri kiitos kuuluu näille rakkaille opettajille!

Aktiivisena harrastuksissa ja kouluttautumassa Nooran pitävät nämä ystävät:
JV-19 BH RTK1 RTK2 RTK3 TOKO AVO1 Rochallor Dazzler "Stara"
lk hollanninpaimenkoira, synt. 2018

TOKO rotumestaruus 2. sija v. 2021
Rally-Toko rotumestaruus 4. sija v. 2021
Hollanninpaimenkoirien MM-kilpailut Ruotisissa, AVO 1-tulos


Kilpailuoikeus Rally-Tokon mestariluokkaan
Kilpailuoikeus TOKO:n voittajaluokkaan
Kilpailuoikeus Palveluskoirakokeisiin


Stara on iloinen, leikkisä, aktiivinen ja vauhdikas holskuneiti sekä mainio harrastus- ja työkaveri. Stara on ihastuttava tyyppi, jonka kanssa on helppoa harrastaa hymyillen. Staran harrastuksiin kuuluvat mm. Rally-toko, TOKO, PK-jälki ja esine-etsintä, erikoisetsintä, jumppaaminen, näyttelyt ja apukoirailu koulutuksissa. Stara harrastaa ja kisaa aktiivisesti tottelevaisuuslajeissa. Staran kanssa tähdätään aktiivisesti myös erikoisetsintään, sillä hyötykoirat ja työkoirat ovat lähellä Nooran sydäntä. Staran kanssa onkin päästy mukaan Nose4Wood-hankkeeseen, jossa koirille koulutetaan metsäkartoitusta ja lahottajasieniä.

Aika Paha Mette Muru Maarit "Ninja"
lk hollanninpaimenkoira, synt. 2021

Ninja on hyväntuulinen ja työintoinen harrastuskoiran ja etsintäkoiran alku, jonka tulevaisuuteen kuuluu paljon hajutyöskentelyä ja etsintää sekä todennäköisesti jonkin verran tottelevaisuutta ja palveluskoiralajeja myös. Ninjalla onkin onneksi huikean hyvä nenä hajuhommiin! Ninja on jo pennusta lähtien mukana Nose4Wood-hankkeessa opiskelemassa metsäkartoitusta ja lahottajasienten hajuja. Aika näyttää mitä kaikkea mahtavaa tämän nuoren koiran kanssa tullaan tekemään.
FI MVA VMM4-19 RTK1 Bubbling Under Apollo "Jerry"
basenjiuros, synt. 2015
Lutra’s Bahama Mama "Kaja"
basenjinarttu, synt. 2018

Jerry tuli taloon monen paimenkoiran jälkeen jakamaan omaperäistä, alkukantaista, basenjimaista viisauttaan. Jerryn kanssa on harrastettu mm. näyttelyitä, agilityä, vinttikoirien maastojuoksua, verijälkeä ja Rally-tokoa. Jerry on saavuttanut näyttelyistä muotovalion arvon ja kisannut maastojuoksua pari kautta ollen mm. maastomestaruuksissa 2019 sijalla 4 ja kerran piirinmestari. Jerry on myös harvinainen Rally-basenji; Jerry on kisannut Rally-tokosta pienimmällä mahdollisella kilpailumäärällä eli kolmella hyväksytyllä tuloksella RTK1-koulutustunnuksen. Jerry on toinen suomalainen basenji, joka on saavuttanut koulutustunnuksen tottelevaisuudessa. Jerryä näkee myös koulutuksissa apukoirana.
Kippurahäntäinen Kaja on tiimin nuorin vahvistus. Kaja on mitä kultaisin, iloisin, sosiaalisin ja suloisin koiralapsi, mutta myös itsenäinen ja omapäinen, kuten basenjille on tyypillistä. Kaja on käynyt tutustumassa vieheeseen sekä tehnyt hieman etsintäharjoituksia ja rally-tokon perusteita. Tulevaisuus näyttää löytyykö Kajalle harrastusta, josta se nauttisi enemmän kuin aktiivisen kotikoiran roolista. Myös Kaja toimii apukoirana kursseilla.
Enkelikoirat

Edesmenneet enkelikoirat, holskut Tuhka, Bailey, Karma, Ruuti, Huti ja Ikaros ovat olleet kukin erilaisia keskenään, enemmän ja vähemmän haastavia tapauksia, mutta kaikki yhtä rakkaita ja opettavaisia. Enkelikoirista Karma tarvitsee ihan oman mainintansa, sillä ilman Karmaa ei ehkä olisi Eläinpalvelu Feeniksiä. Karma oli puoliksi sokea, voimakas ja taisteluhaluinen, hyvin kontaktihakuinen, mutta myös aggressiivinen koira, jonka kanssa helpon arjen ja mukavan harrastamisen eteen tehtiin paljon töitä. Karma oli myös ensimmäinen kisakoirani, kun luoksepäästävyys saatiin lopulta sille mallille, että pääsimme kisakehään asti. Karman kanssa kisattiin AD BH TK1, TOKO AVO2 RTK1, hyväksytty noseworkin hajutesti sekä Kiva koirakansalainen-diplomi. Karma yllättäen sairaseläköityi selän spondyloosian vuoksi 6-vuotiaana, kisavalmiina PK-jäljelle ja rallyn AVO-luokkaan, mutta lääkityksistä johtuen näitä ei koskaan päästy kisailemaan. Tottelevaisuuden ohessa Karma oli loistava etsintäkoira; sen kanssa harrastettiin hajuerottelua, ID-jälkeä, PK-metsäjälkeä, esine-etsintää, pienesine-etsintää, Noseworkia, kirjanpainajakuoriaisen tunnistusta sekä Kongin palojen etsintää.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.