Hajutyöskentely   
Hajutyöskentely on koiran valinta! Hajutyöskentelyn kurssit vaihtelevat kysynnän ja kouluttajan mukaan, valikoimassa on esim.
- Nosework alkeet
- Nosework jatkot
- Jäljestys maastossa (alkeet ja PK-lajien valmennus)
- Hajuerottelu ja ID-jäljitys taajamassa

Hajutunnistus ja ID-jäljestys

Jäljestäminen on koiralle luontaista ja erittäin mielekästä ja virikkeellistä tekemistä. Tunnistusetsintään koulutettu koira osaa erotella ihmisen yksilöllisen ominaishajun ja jäljestää sitä. Koira osaa myös ilmaista jäljelle pudonneet tavarat sekä itse jäljentekijän. Tunnistusetsinnän taitoa voi hyödyntää myös mm. eläimen, sienien, avaimien yms. etsintään sekä myös nosework -hajuihin.

Kurssilla keskitymme aluksi sisällä tunnistusetsinnän perusteisiin, hajujen käsittelyyn, hajuerotteluun, hajun käyttäytymiseen ja koiran eleiden lukemiseen. Koirakoiden edetessä siirrytään ulos ja tavoitteena on, että jokainen koirakko pääsee ”tositoimiin” eli ajamaan hajujälkeä ja etsimään ”kadonnutta henkilöä”.

Koirat harjoittelevat yksi kerrallaan, muiden odottaessa autossa. Ihmiset seuraavat kaikkien harjoituksia. Aluksi tarvitset koirasi lisäksi mukaan vain hyvät palkkiot koirallesi. Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi mitä tarvikkeita/esineitä tarvitaan jatkossa.
Kurssi soveltuu hajutöistä kiinnostuneille, ei tasovaatimuksia. Sopii myös jatkajille, sillä kurssia voidaan soveltaa koirakon tason mukaan.

%%list_with_tag hajualkeet,id%


Nosework

 Noseworkin kursseillamme harjoitellaan lajin alkeita, hajuerottelua, etsintää ja lajin erilaisia osa-alueita (sisäetsintä, ulkoetsintä, ajoneuvoetsintä, laatikkoetsintä) sekä treenirutiineja. Noseworkissa etsitään nestemäisiä hydrolaatteja; luokassa 1 hajuna on eucalyptus, luokassa 2 hajuihin tulee lisää laakerinlehti, luokassa 3 hajuihin tulee lisää laventeli. Hydrolaattipullo sisältyy pidempien kurssien hintaan!


Nosework on laji, jota jokainen koira harrastaa ilolla. Etsiminen on koirille lajityypillistä, hyvinvointia edistävää tekemistä ja harrastusta voi tehdä paikasta riippumatta. Nosework on koiran valinta!


kesäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuuAloita näistä:
kesäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuu